Learn to play the guitar with Niklas Gidén - Lesson 2 Warm up 2Hallå alla gitarrintresserade! Nu är jag tillbaka med ännu en övning!
Den här uppvärmningen ger dig bättre koll på strängarna och en stadigare alternate picking*

Här följer några tabbar, du ska använda dig av alternate picking* tänk också på att när du börjar på en ny sträng ska du alltid börja slå nedåt.

1) åtta slag på varje sträng

(klicka för att förstora)2) fyra slag på varje sträng3) två slag på varje sträng4) ett slag på varje sträng OBS! Här slår du nedåt på första strängen, upp på andra osv.Hoppas det hjälper dig att utveckla din hastiget och kontroll när du spelar! Har du frågor så skriv en kommentar så ska jag besvara dom.

TIPS!

Testa spela övningen i ett ackord istället, använd t.ex ett Bm i barré eller ett Em utan barré. (gillar du hellre dur kan du köra ett vanlig Gdur)


*alternate picking - varannat slag upp, varannat slag nedåt med plektrumet.

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag fattade ganska bra tills du sa "barré", vad är det?

2009-01-23 @ 19:15:35
URL: http://malinkansy.blogg.se/
Postat av: Niklas

Det är när man trycker ner flera strängar samtidigt med ett finger. Om vi tar ett Bmoll t.ex. så tar man långfingret och lägger över HELA 7 bandet, ringfingret på 9 bandet på A-strängen och lillfingret på 9 bandet på D-strängen (strängarna går EADGBE tjockaste till tunnaste)Det finns fler sätt att ta ett Bmoll men om man kör den här övningen då man använder alla strängar så ska man ta ackordet på ett sätt som täcker alla band.

2009-01-23 @ 21:22:44
Postat av: Niklas

*EDIT sista meningen

...så ska man ta ackordet på ett sätt som täcker alla bandRÄTTNING

...så ska man ta ackordet på ett sätt som täcker alla strängarBlir jäkligt svårt att täcka alla banden :)

2009-01-23 @ 21:24:58
Postat av: Malin

Ja det blir klurigt =) Från andra hållet på strängarna kommer jag ihåg att nån nångång sa "en brun groda dansar aldrig ensam" konstig ramsa men den funkar ju

2009-01-24 @ 08:30:07
URL: http://malinkansy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0