Nyinköpt!

Hejhopp! Vädret är vackert, vindarna smeker. Niklas är inne och leker!

asdf
Jag har köpt en ny mus! Razer Diamondback 3G heter den och den är superbra! Visst är den snygg?asdf
Jag köpte också Mario Kart Wii som är enormt skoj! Jag och min bror spelade det i många många timmar. Riktigt härlig känsla i ratten man fick med spelet.

Är det någon som vågar spela mot mig?

God Jul och snart gott nytt år!

Vilken härlig jul! Vi fick ingen snö men det gick bra ändå! Fina klappar å fina människor det är allt som behövs ;). Och julmat förstås!

I år firade vi jul hos min syster Caroline och hennes pojkvän Johnny (I lööv the johnny) ;) i östhammar. Vårat julbord vi hade där va mycket mycket fint och väldigt gott. MEN när man äter julbord måste man tänka sig för speciellt när det är prinskorvar och köttbullar inblandat! Om dessa placeras fel på tallriken och någon annan märker det kan man lätt känna sig dum. För att undvika detta följ dessa tips! (även om det är försent nu kan det vara användbart senare i livet.)

Såhär ser en korv som är fellagd ut.

(klicka för att förstora)och här en som är rättlagd.

(klicka för att förstora)Jag hoppas att det hjälper er i framtiden!


Och här ett visdomsord:

"Livet är som en limousine, först är det jul sen är det jättelångt till nästa."

- Niklas Gidén 2008

Fredagsskoj!

Tidigt inlägg, ska snart iväg på en andra intervju på Dustin. Hoppas hoppas! Sen bär det av till far min i märsta så får vi se vad vi hittar på! Här har vi en som iallafall vet va han vill göra!

(klicka för att förstora)HOHO!

Show off - December Flower solo

Foto: Madelene Gidén

Foto: Madelene Gidén

Hej allihopa!

Idag arbetade jag min sista dag på jobbet för i år (vikarierar på ett musikdagis). Det va en lugn dag, började klockan 7:30 och slutade 14:00. Det är ena söta barn där alltså, jag har fått upplevt mycket det här senaste halvåret då jag jobbat där. Barn säger så roliga saker, till exempel så nynnade jag på en utav Four Phases låtar (band där jag spelar trummor) och när jag slutade nynna på den sa en unge "Det där va en ful låt." Happ, tänkte jag och skrattade lite. Goa små ungar som sagt!

Nu till en sak jag har arbetat med ett tag nu, bara en vecka ungefär. Nu är det dags för en så kallad "Show off". Jag visar helt enkelt vad jag kan, *skryt skryt* Den här gången spelar jag ett solo från en In Flames låt som heter December Flower.


Learn to play the guitar with Niklas Gidén - Lesson 1 Warm upFör alla gitarrintresserade kommer nu ett inlägg med ett exempel på hur man värmer upp innan man börjar spela "på riktigt"

Här följer två tabbar det är samma övning som man spelar först åt ena hållet, sen tillbaka. Vi använder oss av alternate picking* Syftet är att man ska värma upp genom att sträcka ut fingrarna och öva strängbyten.
Börja att köra övningen långsamt så att du får in mönstret i fingrarna, förns då kan du öka farten, men det finns ingen mening med att spela det för fort. Lycka till!

1. (klicka för att förstora)2. (klicka för att förstora)Om du tycker att övningen känns jobbigt för fingrarna så börja på ett band högre upp på halsen (t.ex band nr. 5) och kör samma mönster där.

*alternate picking - varannat slag upp, varannat slag nedåt med plektrumet.

Jag hoppas det här hjälper dig att få igång fingrarna!

Anställningsintervju och företagets storhet

Hallå!

Idag har jag gått upp 05.50 för att jag skulle iväg på en anställningsintervju i Rosersberg. Med magont* parlade jag mig iväg till stationen. Jag åkte först till märsta sen tog jag pendeln till rosersberg där jag träffar på en annan snubbe som också skulle på anställningsintervju på samma ställe som jag! "Å vad roligt att träffa någon så att man kan få hjälp att hitta!" tänkte jag. Ingen av oss visste vägen men till slut så hittade vi platsen vi skulle vara på. Nämligen på företaget Dustins lagerlokal på metallvägen i rosersberg

Dustin är ett företag som säljer IT-produkter via internet och det är faktiskt väldigt stort. En rolig grej är att dom startade företaget i ett garage där dom sålde färgglada disketter! Skoj!

Man kan förstå att Dustin är så pass stort när man hör av dom i Metallicas låtar. Det är sant! Lyssna bara här vid 1.43 i klippet så får ni höra! Metallica - Wherever I may roamFörresten så gick intervjun jättebra! :)

*I det här fallet; Blandning av ovanan att komma iväg så tidigt och nervositet.

"19 år lagrad whiskey, det är inte fy skam!"

Hej hallå!

Nu är det alltså dags! Jag har blivit övertygad! Jag har härmed startat min egna blogg!

Min familj och någon vän, har funderat och sen fått på känn
att Niklas, han borde göra något kul som att starta en blogg så här till jul
för visst vill man väl veta, om ens bror och kamrat
är ute och springer, eller är hemma och är lat?
När idén hade kläckts och spridits på stan
då utbrast snabbt Niklas, "Nej usch! och "Fy fan!"
Men efter en tanke, ja efter en stund
då tänkte Niklas: "att skriva till folket kan göra mig sund!"
Han la tillbaks håret med hjälp av en kam. Och sa:
"19 år lagrad whiskey, det är inte fy skam!"
Jag borde väl om mig själv berätta
om jag kommit tvåa eller kanske etta?
Så kom fram till baren och var snäll, beställ.
"En sexa Niklas är vad jag tar ikväll!"

- Niklas Gidén 2008


RSS 2.0