28/1 Four Phases

Hallå!

Idag har jag jobbat. Jag skulle slutat klockan 16.00 men det blev ändringar så jag slutade 14.00. Därefter gick jag till en prylaffär och köpte lite grejer till ett projekt jag håller på med. Efter det så åkte jag till stan för att hälsa på Markus, Jakob och Joppe. De är alltså mina bandpolare i bandet Four Phases.

Four Phases är ett rockband som startades ganska sent på året 2008. Vi skriver egen musik (Markus och Jakob allra mest, jag kommer mest med idéer) Markus och Jakob spelar gitarr, Joppe bas och jag trummor. Vi har haft två spelningar och kommer ha fler. Bandet tar just nu paus då Jakob och Joppe är och jobbar i några månader men så fort dom kommer tillbaka hoppas jag att vi kan dra igång igen så fort som möjligt.

Så idag va vi alltså å fikade och pratade. Det va otroligt mysigt!

Tack Markus, Joppe, Jakob och alla andra som va med och fikade för en härlig pratstund och en riktigt mysig eftermiddag!

27/1 En smula jobb

Jodå, redan i går var jag iväg på dagiset och jobbade igen, först ville jag verkligen inte dit men det va skönt när jag väl kom fram, och så tjänar man ju pengar också! :)

Idag va en lugn dag på jobbet, jag känner att jag är mer respekterad där nu av både personal och barn. Maten var god också, pasta och korvstroganoff. Mycket fint! Redan imorgon ska jag dit igen och jobba samt tisdag nästa vecka! Det känns kul att göra något.

Och på tal om pingisbollar så längtar jag efter att få spela med bandet igen www.myspace.com/johnmeetsjane
Vi repade i går och det gick jättebra, om jag säger såhär, vi har något stort på gång men jag avslöjar ingenting! Ok jag kan avslöja att vi håller på med en ny låt och den låter fantastisk.

Hoppas alla har haft en trevlig dag idag och om inte. Drick ett glas saft så blir det mesta bra!

23/1 Förkylningsdags "nickel" medicin och c-vitamin!

Ja, nu har jag börjat känna mig lite hängig, vaknar med halsont och nästäppa inte mycket att göra än att ta det lungt och kurera sig! Syrran Madelene är också hängig men hon får alltid mycket värre halsont när hon väl får det. Jag tycker synd om henne för att ha ont i halsen är bannemej inte skoj speciellt inte när man äter, man kan lixom inte njuta av maten, det gör bara ont när man sväljer.

Men då har våran söta mormor köpt en superhalstablett som ser ut som den gamla godisen Nickel! Den bedövar där man har ont och på andra ställen också, det är en sugtablett så att tungan domnar bort lite. Först är det lite obehagligt men sen så känns det ganska skoj faktiskt och halsen blir mycket bättre!

Å när man är sjuk ska man ju få i sig mycket c-vitamin så en sån tablett har jag tagit idag iallafall, ska väl ta en till nu lite senare. Egentligen ska man väl ta såna jämnt å ständigt för att kroppen behöver det eller så går man ut och äter apelsin!

Sådärja, nu har jag skrivit av mig idag med! Mycket fint. Hoppas ni alla slipper förkylningen, hare fint!

Learn to play the guitar with Niklas Gidén - Lesson 2 Warm up 2Hallå alla gitarrintresserade! Nu är jag tillbaka med ännu en övning!
Den här uppvärmningen ger dig bättre koll på strängarna och en stadigare alternate picking*

Här följer några tabbar, du ska använda dig av alternate picking* tänk också på att när du börjar på en ny sträng ska du alltid börja slå nedåt.

1) åtta slag på varje sträng

(klicka för att förstora)2) fyra slag på varje sträng3) två slag på varje sträng4) ett slag på varje sträng OBS! Här slår du nedåt på första strängen, upp på andra osv.Hoppas det hjälper dig att utveckla din hastiget och kontroll när du spelar! Har du frågor så skriv en kommentar så ska jag besvara dom.

TIPS!

Testa spela övningen i ett ackord istället, använd t.ex ett Bm i barré eller ett Em utan barré. (gillar du hellre dur kan du köra ett vanlig Gdur)


*alternate picking - varannat slag upp, varannat slag nedåt med plektrumet.

21/1 Vad gör man?

Vad gör man utan jobb, ja utan kneg.
Tar en sak i taget, steg för steg.
Skriva CV, skicka ut
till jobb man aldrig varit på förut.
Sedan träffa människor i utbildat lag,
och ljuga lite, just för deras behag.
För jag måste erkänna, visst är det väl så
att man inte kan mycket innan,
men väldigt mycket just då?

Sen får man vänta i några dagar, eller veckors tid
innan man kan ta det lungt, och vila i frid
ibland hör dom av sig, ibland inte alls
man får inget svar och tänker: "Vafalls?"

För i dessa tider får man ta sig i kragen
brösta upp sig så att man syns i hagen
Den tuffaste tjuren väljs alltid ut
den som knuffas, slåss och sparkar bakut.

Men en kille med hästsvans, han är ingen tjur
han får väl mest hoppas på att han har tur
för visst finns det en plats på jorden åt alla
det gäller bara att hänga med trycket å palla.

Spela å sjunga är det jag kan bäst
men kunde jag mer vore livet en fest!
Man kan ta upp papperet och ljuga lite till
men är det verkligen det som samvetet vill?


- Niklas Gidén 2009
20/1 Prövat på nytt arbete

Hej!

Jag kom hem klockan 0.40 idag efter att jag varit i Bålsta och knackat dörr för att sälja alarm till husen, inte skoj. Det va väl lite kul att pröva på men det kändes oärligt även fast man var där för att sälja en bra produkt. Man stör folk mitt i middagen eller när dom lägger barnen, det håller inte mitt samvete för.

Dörrknackeri var inget för mig. Men jag tackar Sector Alarm för att dom ringde upp mig, bad mig komma på intervju och lät mig följa med en på en säljartur. Mycket trevliga människor.

Nya tag en annan dag.

Marcus vann!


Här är ditt pris Marcus som hade rätt på min fråga i mitt förra inlägg som löd:

"Om ni inte har sett det ännu så har jag bytt några bilder överst på sidan som jag tyckte va fina, vilka har jag bytt ut? Svara på det å du kan vinna något fint!"

Det var alltså de två bilderna till höger som va utbytta! Så här såg det ut förut:

(klicka för att förstora)Och...

Tack alla andra som var med och tävla det värmer att ni kommer in och kikar på vad jag skriver för något!

Ha det gött!


Är man liten blir man lätt sliten

Tjohopp!

Idag har jag tränat massor, imorrse gymmade jag och på eftermiddagen åkte jag skridskor så nu är jag TRÖTT! Skönt trött.

Om ni inte har sett det ännu så har jag bytt några bilder överst på sidan som jag tyckte va fina, vilka har jag bytt ut? Svara på det å du kan vinna något fint!

Imorse när jag tränade köpte mamma ett lås till mig, se så fint!Det är lite döds faktiskt!

Jag har börjat spela mer och mer starcraft och nu börjar det gå BRA för en gång skull det känns som att jag utvecklas lite om nu det är någon bra prestation vet jag inte men jag har kul när jag spelar iallafall! Vill du spela mot eller med mig? Hör av dig!

Å förresten! I morgon bär det av till norrköping, jag ska hälsa på min storasyster Malin! Silverringen here I come!

En istur och en retur

Hej hallå alla stora och små! Jag hoppas att alla mår väl och har fått nya krafter för ett nytt år!

Idag har jag varit ute med mina småsystrar Madelene och Emilia och åkt skridskor det va mycket sjovt även fast man ramlade och kände vinterkylan.
På tal om vinterkyla så sa dom på vädret att det ska bli plusgrader på fredag så passa på alla skridskorfans att dra ut i kylan och åk lite grann för även om man tycker det är skönare inne i värmen så blir det ännu skönare att komma in när man varit ute i kallmen!

Här åker vi, Emilia närmast kameran, jag bakom kameran och långt borta åker Madelene med mp3n i öronen!

(klicka för att förstora)
Det var faktiskt riktigt skönt att ut och åka, speciellt efter ett helkroppspass på gymmet!! Imorse var jag Madelene och mamma och träna så vi har varit riktigt flitiga!

När man ändå nämner flitig så tycker jag att vi går tillbaka lite i tiden, vi går tillbaks till juldagen då vi var på bodypumppass som min äldsta syster Caroline satt ihop! Hon som varit med i en fitnesstävling och va untalkable i nästan ett halvår (Men det gör ingenting! Vi stöder dig i allt!) och sen bestämde sig för att hålla i julfirandet och efter det då köra ett pass med oss! MASSA SAKER!! Det kallar jag flitig!

Jag kollade foton från min mobil och hittade 2 stycken som jag tyckte att jag skulle lägga upp här så vi blir påminda om passet som tog kål på allihopa ;P Här är dom!

Här ser vi Carolines älskling Johhny i randigt linne som antagligen var snyggast av alla under passet!

(klicka för att förstora)Här kan bröderna Gidén inte hålla tätt.

(klicka för att förstora)
Även fast det va jobbigt så tyckte jag att alla som va där gjorde ett jäkla jobb!

Tack Caroline för en fin jul och en skön träningsvärk!

RSS 2.0